VISIE

Crescente staat voor groei en verbinding. Op een positieve manier, met respect voor ieders individuele noden en beperkingen, zal elke therapeut van ons team de patiënt ondersteunen in haar of zijn zoektocht naar gezondheid en/of topprestaties. 

Maar zo willen we ook voor onze therapeuten een veilige thuishaven zijn, waarin zij kunnen groeien en ontwikkelen. Zo streven we naar samenwerkingsverbanden over de praktijkgrenzen heen. En dit niet alleen intradisciplinair, onze overtuiging is dat een correcte- en goede communicatie ook interdisciplinair noodzakelijk is om aan de beste vorm van gezondheidszorg te kunnen doen.

Elke therapeut heeft zijn of haar eigen stijl, zonder daarbij af te wijken van een aantal basisprincipes. Het is ons doel de gezondheid van de patiënt in zijn totaliteit te ondersteunen, de specifieke klacht of pijn oplossen zit in dit principe gekaderd. Hierbij staat het herstellen van de aanwezige bewegingsbeperkingen centraal. Al onze therapeuten, of zij nu kinesitherapeut of osteopaat zijn, staan voor deze basisprincipes, ieder gebruikt zijn/haar tools en samen met een sterke interne samenwerking willen wij u als patiënt op deze manier de zorg geven die u verdient.

Werkend aan de  'oorzaak-gevolg ketens', een logisch systeem van evenwichtshandhaving in het mechanisch-, biochemisch- en emotioneel/mentaal functioneren,  helpen we het lichaam zijn zelf-regulerende capaciteit te activeren. De pijn of klacht zit in een grotere context verpakt. Wij gaan op zoek naar de mogelijke oorzaken van uw klachten.

Zo kan bijvoorbeeld: Een lage rugklacht het gevolg zijn van een blokkade in de voet, overdreven spanning in het kaakgewricht problemen van de nek of schouder veroorzaken of irritaties in het spijsverteringsstelsel tonusveranderingen in de spieren te weeg brengen.

Het succes van een behandeling is niet enkel het gevolg van onze (be-)handelingen, maar is hierbij ook afhankelijk van de actieve medewerking van de patiënt. Een correct bewegings- en voedingsgedrag zijn -naast de behandeling- belangrijke sleutels tot preventie van de lichamelijke klachten.

"You have to want change so badly that you are willing to do what it takes to make it happen"

Om de resultaten te optimaliseren en te handhaven, kan het nodig zijn specifieke oefeningen te doen, ergonomische principes in acht te nemen en bepaalde adviezen op te volgen in verband met voeding, beweging en rust.

Er wordt gestreefd naar resultaten op korte- en lange termijn en uiteraard wordt preventie hoog in het vaandel gedragen.